Temmelig Tiffany

Ups, jeg gjorde det igen. Jeg købte en anden vintage symaskine. Dette er en sanger 115 med Tiffany decals, lavet i 1919. Jeg plejer ikke navngive mine symaskiner, men jeg tror, ​​jeg vil kalde denne smukke dame Tiffany.

Jeg havde lavet et par regler for mig selv i et forsøg på at holde min vintage symaskine afhængighed noget i skak:

Køb kun maskiner som jeg ønsker at faktisk sy med. da andre end min serger og dæksøm maskine, kan jeg ikke holde ud at sy på elektriske symaskiner, at midler jeg har også at være i stand til at trædepladen symaskinen.

Jeg er nødt til at have en særlig grund til at købe det. Symaskinen har til at udføre mindst én opgave bedre end de maskiner, jeg allerede har.

Jeg er nødt til at være i stand til at finde ud af en plads i mit hus for at sige det. Jeg har seks trædepladen baser presset ind i mit hus, og jeg kan ikke passe på nogen mere, så jeg er nødt til at være villig til at fortrænge en af ​​mine andre maskiner fra sin skinnekontakter stå for at bruge en maskine regelmæssigt. Jeg vil hellere ikke udskifte maskiner ofte, og det ser ud som seks maskiner burde være nok for én person.

Så hvordan har jeg retfærdiggøre Tiffanys køb? Nå, sangeren 115 har en fuld roterende krog, hvilket betyder ingen vibrationer ved høje hastigheder, og jeg håbede, det ville trædepladen med meget lille indsats (som den gør), hvilket gør det til en god maskine til quiltning. pyt, at jeg næsten aldrig sy dyner, og når jeg gør, de er som regel små og lavet af store pladser. Den anden grund til at jeg købte denne maskine er, at jeg virkelig gerne Tiffany mærkater. Jeg tænkte jeg ville holde denne maskine som en dekoration, selvom jeg ikke kunne få det at sy. Så OK, måske jeg mest købte denne maskine, fordi det er ret. Jeg får mindst én maskine i denne kategori!

Jeg gjorde det mest omfattende rengøring og polering job på denne symaskine, at jeg har gjort endnu. Jeg fandt en række blogindlæg om oprydning en sanger 15-30, som var meget hjælpsomme. Jeg gjorde alt for rensning og polering i hånden med hjælp fra Evaporust og metal polish, så det tog mig et par dage. Denne maskine fortjente det, selv om.

Her er nogle før og efter billeder:

Tiffany var låst op i starten, men problemet endte blot at være en smule gamle udseende tråd fanget i spolen området. Jeg kan gætte den tidligere ejer besluttede deres maskine blev brudt, sætte det på bagsiden af ​​skabet (hvor det sad i over et halvt århundrede), og gik ud for at købe en ny moderne symaskine med avancerede funktioner såsom omvendt og zig -zag. Ha, og jeg fast det i et par minutter lige ved jiggling balancen hjulet indtil det stykke tråd kom til syne, og jeg kunne trække det ud.

Jeg fandt en manual for sangeren 115 på ismacs.net. tilsyneladende sanger genbruges modelnummeret 115, for hvis man ser op 115 i manualen søgning på sangeren webstedet, får du manualen til en anden maskine.

Tiffany kom ikke med en spolehuset, hvilket var lidt af et problem. De oprindelige undertråd sager er virkelig svært at finde. Du kan nemt finde økonomisk erstatning spole sager annonceret til at passe sangeren 115, men de faktisk ikke fungerer godt med den 115. Jeg fik a Spolehus og L typen spoler fra SewClassic, og selv om de synes at være af høj kvalitet poster, de blev designet til at passe andre maskiner, der tager L typen spoler, ikke sangeren 115.

Det første problem jeg løb ind var, at spolerne ikke ville passe på spoleapparatet. De gik på akslen OK, men fingeren, der formodes at gå ned inde i spolen ville ikke passe ind i det. Jeg tror, ​​at mine spoler har tykkere kanter end originalerne gjorde. Jeg besluttede at indgive ned siderne af fingeren, indtil det passer ind i en spole. Det tog for evigt, da jeg ikke har de rigtige værktøjer, men jeg fik det til at virke. Jeg har virkelig brug for at få en Dremel en af ​​disse dage.

Da jeg begyndte at sy, først troede jeg at alt var fint, men jeg holdt fik tråd snerrer hvert par inches. Jeg så, hvad der foregik i området omkring spolen, og tråden blev blive fanget på kanten af ​​spolehuset to steder. Der var hjørner der, at tråden var ved at blive hængt op på, så jeg brugte en diamant kniv blyantspidser til fil disse hjørner af og udglatte kurverne. efter at jeg slebet området med 1500 sandpapir korn og poleret det med metal polish, og jeg tror, ​​det område, jeg har arbejdet på endte glattere og blankere end det oprindeligt var!

Jeg prøvede at sy igen, og nu tråden gled lige rundt spolehuset uden problemer. Jeg syede for lidt, og det gik godt i et stykke tid, men så fik jeg en anden tråd snerren. Jeg regnede ud, at spolehuset gradvist blev roterende mod uret, da der ikke er noget at holde det standset. Maskinen vil sy fint indtil spolehuset roteret til omkring en ottendedel af en tur fra vandret, så tråden ville blive fanget på spolehuset.

Jeg forsøgte at finde billeder af, hvad de oprindelige 115 undertråd tilfælde se ud. Jeg kunne kun finde dette sløret billede og dette billede af en brækket en, der viser toppen af ​​spolehuset, men det lignede mig de oprindelige undertråd sager have en slags fremspring klokken 10 og klokken 2 for at holde spolehuset i at rotere. Min spolehuset ikke har dem, så ikke underligt det var at vende rundt. Der er en stationær brik på symaskinen, at de små bump sidde på hver sin side af.

Jeg troede det ville være nemt at finde nogle små ting til lim på spolehuset for at holde det i at rotere, men jeg kunne ikke finde noget omkring huset, der var lille nok. Jeg endte skære 2,5 mm med 2,5 mm og 1 mm tykke stykker af metal fra hjørnerne af et hængsel. Jeg har en lille hack sav, men jeg har ikke et setup egnet til at arbejde med små genstande, så det var lidt af en udfordring. På et tidspunkt faldt jeg en af ​​de små stykker på gulvet og måtte kravle rundt på gulvet i et par minutter at finde den. Det var sjovt. Jeg nedrundet to tilstødende kanter på hvert stykke for at holde tråden fra at blive fanget på dem, så limet jeg dem på spolehuset med JB Weld.

Den næste dag efter epoxy havde kureret, jeg prøvede at sy, og det virkede! Ikke flere tråd snarls! Jeg håber virkelig JB Weld besidder. Jeg har haft problemer med det på andre projekter, og jeg tror, ​​det kan være fordi jeg ikke fik proportionerne af de to komponenter til højre eller hærderen havde skilt for meget. Jeg har en milligram skala nu, så denne gang jeg vejede de to komponenter for at sikre jeg fik lige store mængder. Jeg rengøres delene med alkohol før jeg epoxied dem sammen, men jeg er ikke hundrede procent sikker fik jeg al olien ud, hvilket ville skabe problemer. Mindst de små faner er ikke under meget stress.

Et andet problem, jeg havde med denne maskine var, at spændingen ikke ville frigive, når trykfoden blev løftet. Jeg endelig fundet ud af, at spændingen frigivelse pin det var lidt for kort. Jeg fandt en længere ben på en af ​​mine dele maskiner, indgav det til den rigtige længde, og nu spændingen frigivelse fungerer perfekt.

Da jeg var på udkig efter min 115, det tog mig et stykke tid at finde ud af at kende forskel på en sanger 115 og den meget lignende udseende og meget mere almindelige tidlig model 15 s. Den enkleste måde at fortælle modellerne fra hinanden er at åbne op for slide plade eller kig på undersiden og se, hvad området omkring spolen ser ud. Der er nogle ved siden af ​​hinanden billeder af undertråd områder af en 115 og 15 på denne quiltingboard tråd.

Her er nogle tips, hvis du forsøger at identificere en sanger 15 eller 115 fra billeder, og du ikke har et billede af undersiden:

• Den første ting at kigge efter, er, at spændingen forsamling er på venstre side af maskinen. 115 s, 15 s, og 15 kloner har alle denne funktion.

• kigge efter den typiske afrundede, kurvet kropsform af en model 15. Der var en hel variationer af modellen 15 i årenes løb. Nogle versioner af modellen 15 har den nøjagtig samme kropsform som 115, og nogle er anderledes.

• Hvis du kender serienummeret, kan du slå op modelnummeret i ismacs databasen. Jeg tror alle 115 serienumre starter med G efterfulgt af en syv-cifret nummer. mange model 15 s har serienumre, der starter med G også, selv om. Den ”G” kan være mindre end tallene, lige på kanten af ​​det serienummerskilt, og / eller er dækket af snavs, så det kan være let at gå glip af.

• Model 115 s blev aldrig gjort med omvendt. model 115 s og tidlig model 15 s har en rund knop at glider op og ned for at ændre stinglængden. Hvis maskinen har en søm længde / reverse løftestang med en rund plade omkring det, det er en nyere version af modellen 15.

• se på, hvilken type balance hjul (håndhjul) har maskinen. Hvis det er fast, betyder det ikke fortælle dig noget, men hvis det er spoked, tælle antallet af eger. Hvis der er 9 eger, kunne det være enten en 115 eller en 15. Hvis der er 6 eger, det er en 15.

• Hvis symaskinen ikke er i et kabinet eller sag og sidder på et bord, vil et 115 sidde niveau. En 15 vil vippes i en vinkel, med den venstre side opad lidt højere.

• model 115 eneste kom med enten ”Gold Wings” (aka ”Wings”) eller ”Tiffany” (aka ”Gingerbread”) decals. Hvis maskinen har Gold Wings decals, det er en model 115. Hvis den har Tiffany decals, det kunne være enten en 115 eller 15. Hvis det har nogle andre decals, er det en 15. Selvfølgelig er dette kun hjælper, hvis maskinen har den oprindelige decals. Hvis mærkater er lyse og perfekt ser, er det muligt at maskinen blev malet og nye decals blev anvendt.

Jeg kunne ikke lade være at tage en masse billeder af Tiffany, da hun er så smuk. Jeg ønskede ikke at overbelaste dette blog-indlæg med dem alle, så klik på over til Flickr, hvis du ønsker at se flere billeder.

Del dette:
Twitter.
Facebook.
Pinterest19
Mere

Linkedin.
Reddit.

Lomme
Tumblr.

Sådan her:
Ligesom loading …

Relaterede

Min sanger 411gfor de sidste par år har jeg søgt efter den perfekte zig-zag symaskine, der kan trædes. Jeg har ikke fundet en, der opfylder alle mine krav, men jeg har fundet flere, der kommer tæt på. Min sanger 328k er alt metal, det gør de fleste af de sting, jeg har brug for, …
24. marts 2017in “Treadle Symaskiner”

ReVis: Janome 712T Treadle Syning Machinethe Amazon Produktforbindelser i dette indlæg er affilierede links. Hvis du klikker på disse links og køber noget, vil jeg tjene en lille provision. Jeg har syet på treadle symaskiner det meste af mit liv, og jeg nyder virkelig ikke at sy på elektriske maskiner, så da jeg først så …
24. juli 2016in “Symaskine anmeldelser”

Træde-Izing My Singer 328ki har været på udkig efter en vintage all-metal zig-zag symaskine til at holde i en treadle base lige siden jeg blev konfronteret med min sanger 252s begrænsede levetid. Denne søgning førte mig til sangeren 328k. Mine krav til en symaskine var: sanger kort skaft symaskine så alle …
22. april 2015in “Treadle Symaskiner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *