Tak, William Gibson

Jeg er helt sikker på, at der er en anerkendt mental tilstand, hvor den Lidende mener, at han eller hun er virkelig en fiktiv karakter, der bor inde i en roman, samt underlagt luner forfatteren. Jeg kan ikke finde navnet på det, selv om, mens du kigger – ingen forskningsundersøgelse indsats er nogensinde virkelig forgæves – jeg gjorde skrue op for (virkelig foruroligende) cotards syndrom. (Og tro om det modsatte, folk, der tror, ​​de er ægte dog vise sig at være fiktive karakterer, mindede mig om en af ​​mine foretrukne SF historier, “Du er en anden.”)

Men alligevel. Sidste tirsdag eftermiddag jeg kom til den erkendelse, at jeg ikke er (i virkeligheden) en faktisk person, men et tegn på en William Gibson roman.

Jeg kom til denne erkendelse, mens du læser Zero History. Jeg sad på et fly, da stien til en “Big data” seminar, der har været pludselig opgraderet til allerførste klasse (!!), at læse bogen på min iPad (Apple fetichisering – ekstremt Gibson) (!). Jeg ville downloadet det ved indgangen i sidste øjeblik, da jeg opdagede tilgængelige var ingen wifi på flyet. Jeg var ved hjælp af en ny skørt. Det var blå digital camouflage, så godt jeg gjorde det selv. (Gibson nok for dig endnu?)

Det var den nye nederdel, Vippet mig til min uvirkeligt status. camo samt blanding af væbnede styrker samt street fashion er en – jeg ved det ikke, ikke virkelig et tema, men måske et tema – i Zero historie samt der var jeg, dybt nedsænket i bogen, når jeg skiftede på min plads, kiggede ned på det, såvel som indså, at jeg ikke var en ægte person, men bare en Gibsonesque karakter.

Jeg mener – virkelig. se på beviserne. Gibsons tegn er post-mode: de er defineret ved at være post-mode. undertiden parcellerne er drevet af processen med at finde, hvad det betyder at være post-mode samt post-mærker (men aldrig post-stil). De er sindssygt kræsne (godt, sindssygt kræsen i forhold til folk, der ikke Gibson tegn) om, hvad de slid. De har selvpålagte uniformer; de ikke kan lide logoer. (Jeg gør mit eget tøj, til dels, da jeg ikke kan lide logoer.) De er forbrugt med specifikke ikoniske brands. De spejder til lang udgåede produkter på eBay.

Gibsons karakterer har latterlige job. (Jeg ligeledes har en latterlig opgave.)

Gibsons tegn, hvis ikke digitale indfødte, er som regel digitale indvandrere, der lever en slags tusmørke eksistens mellem på internettet samt off. (Hvordan skal vi interagerer lige nu?) Er du sikker på jeg er ægte? video af mig kan være forfalsket, disse blogindlæg produceret af nogle trætte AI, alle slags spor indsat stokastisk dybt i de lag af nettet, der hurtigt udvikler sig til digital tørv …

Man skulle tro, at jeg ville blive forstyrret af dette, men jeg er virkelig fint med det (som en Gibson karakter ville være, efter den indledende Freakout). Jeg mener, det kunne være værre: Jeg kunne være et tegn på en Dan Brown roman, højre, eller på en eller anden bog med “Shopaholic” i titlen? samt Gibsons bøger gør hovedsageligt har glade eller lykkelige-ish slutninger, trods alt.

(Anderledes, mine sartorial kæpheste begyndte i 1983-4, lige omkring det tidspunkt Neuromancer blev offentliggjort. Det var da jeg opdagede at sy, samt ligeledes når jeg endte med at blive fikseret på cent hyttesko, ved første traditionelle bas Weejuns.)

Jeg har ikke gennemført Zero historie endnu, men jeg er meget tæt på enden, såvel som der er ikke rigtig tid for mig at gøre en udseende før afsløring. måske i den næste bog … Jeg virkelig ser frem til at tilfredsstille Bigend. Jeg håber, at han stadig bruger den blå kulør.

Del dette:
Twitter.
Facebook.

Sådan her:
Ligesom loading …

Relaterede

Åben Duro Roundup (med ikke-bonus whining!) 26. september 2006
Nej, Luke. Jeg er din Duro … 25 februar 2007
Collared! 29 September, 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *